Vesti

Poziv na predavanje pod nazivom: Creative Commons, Copyright i Copyfight

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana knjige, Sekcija bibliotekara i  knjižničara ZIS i Sekcija muzejskih bibliotekara i knjižničara MDS, organizuju predavanje pod nazivom: Creative Commons, Copyright i  Copyfight.

Predavanje će održati Nevenka Antić, Creative Commons Serbia Legal  Project Lead, 23. aprila 2014. od 13 sati, u prostoru Muzeja istorije Jugoslavije, Botićeva 6.

U predavanju ce biti prikazan koncept Creative Commons, pozicija i  dejstvo CC standardizacije u sistemu prava, s posebnim osvrtom na problem razgraničenja autorskopravnih i povezanih pravnih koncepcija  koje se odnose na kreativnost i inovacije. U nastavku predavanja će  biti reči o kontekstu koji se određuje konceptom "copyright" i  "copyfight", čiji je cilj pokretanje rasprave o opsegu implementacije  CC standarda i reformskim autorskopravnim zahvatima, kojima se menjaju  savremene prakse.

S obzirom da se predavanje održava u prostoru Muzeja istorije Jugoslavije, a budući da se ulaznice naplaćuju, molimo vas da obavezno potvrdite dolazak kako bi vam bio obezbeđen besplatan ulaz.

Kontakt:
Olivera Nastić, predsednik Sekcije muzejskih bibliotekara i knjižničara MDS
Muzej savremene umetnosti
Botićeva 8
tel/faks: +381 11 3676 288, +381 64 149 0388
olja@msub.org.rs

Cancel