Vesti

Otvoreni dan instituta - inicijativa IMGGI

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo dao je inicijativu za organizovanje Otvorenog dana instituta Srbije, koji bi se održao 10. novembra 2017. godine.

Kako su u svom pismu naveli, cilj ove manifestacije bi bio da se pruži prilika celokupnom građanstvu, a pre svega srednjoškolcima i studentima, da se upoznaju sa naučnicima i naučnoistraživačkim radom u institutima u našoj zemlji. Istakli su da bi ovaj dan bio realizovan kroz dve vrste sadržaja namenjene različitim ciljnim grupama. Prepodnevni program bi, kako je rečeno, obuhvatio posete srednjoškolaca i /ili studenata u sklopu koje bi se realizovali tematski sadržaji sa ciljem da se posetiocima rad i zanimanje naučnika predstave u neposrednom kontaktu sa zaposlenima u naučnom institutu. Popodnevni program, naveli su, bio bi namenjen široj publici i podrazumevao bi predstavljanje tekućih istraživanja i obilazak radnih prostorija. Pri tome, izneli su da bi svaka ustanova učesnik imala autonomiju u osmišljavanju i izvođenju sopstvenog programa i odredila broj učesnika programa, način prijavljivanja i eventualno selekciju.

Na sednici održanoj 1. februara 2017. godine Predsedništvo Zajednice instituta Srbije donelo je odluku da podrži navedenu inicijativu IMGGI-ja.

Detaljnijeg upoznavanja sa inicijativom radi, možete pročitati sledeća dokumenta dostavljena od strane IMGGI-ja - Dopis, Odluku Naučnog veća ovog instituta, i pismo Centra za promociju nauke.

Molimo institute da nam na milena.tasic@zis.ac.rs dostave mail adrese svojih predstavnika koji bi učestvovali u daljim dogovorima, a koje bismo prosledili koleginici Aleksandri Nikolić iz IMGGI-ja.

Cancel